Tanquem l’AIQ2011. Moment de fer balanç i mirar a l’horitzó. Gràcies!

Posted on 31/12/2011 per

5


It is time to celebrate the achievements of chemistry and its contributions to the well-being of humankind.

Amb aquestes ratlles i partir de la resolució de la IUPAC/UNESCO del 30 de desembre de 2008, tots plegats, amb gran joia, ens vàrem assabentar que el 2011 seria declarat l’Any Internacional de la Química. Avui, darrer dia de l’AIQ2011, és moment de fer balanç i mirar a l’horitzó.

Han estat 365 dies intensos, apassionants, de projectes internacionals,…  ha estat un any ple de química, i de la més bona!

Durant aquest any, hem recordat la recerca i la persona de Marie Curie i hem descobert els quasicristalls. Fins i tot, hem ampliat la taula periòdica amb un parell d’elements.

Al nostre país, especialment, ha estat un any de grans i reeixits projectes. Pel llegat que deixen, sempre recordarem el calendari Quins Elements!  o l’edició del llibre Els Elements en català. Però, tots plegats, des d’aquí, també ens hem de congratular pel bloc col·lectiu CatQuímica.

Des de la redacció del bloc, a tots els col·laboradors que de forma generosa i desinteressada que hi heu escrit, us vull agrair la vostra aportació. Gràcies a tots hem fet realitat aquest projecte que va néixer, amb gran il·lusió, a finals de 2010. Gràcies a vosaltres hem aconseguit mantenir viva, dia a dia, la flama de la química. A més a més, avui tenim un  magnífic recull de tantes entrades com dies ha tingut el 2011, totes elles dedicades a la divulgació de la química, de forma planera però estricta, destacant l’actualitat i la quotidianitat d’aquesta ciència. I tot plegat, en català.

Podem afirmar que aquest bloc ha estat el referent 2.0 de l’AIQ2011 al nostre país. Les prop de 25000 visites al bloc, els 180 seguidors a la pàgina del Facebook i els 240 del twitter, així com les referències en diverses publicacions i aparició als mitjans de comunicació (entre elles “Espai Internet” de TVC), en són uns bons indicadors.

També vull agrair la presència diària a tots els lectors i els qui heu comentat i enllaçat les entrades, així com als que ens heu enviat fotos per la secció dels diumenges.

Gràcies a tots!

Estimats lectors, pel que fa al futur del bloc us anunciem que amb l’entrada al 2012 no morirà, per bé que la periodicitat de publicació minvarà. L’entrada diària serà substituïda per la setmanal (com a mínim). De manera que ens seguirem trobant, mentre vosaltres vulgueu, a CatQuímica.

Molt bon final de festes de Nadal i que tingueu un 2012 ple de química!

Posted in: AIQ2011