4a Foto Química de la Setmana

Posted on 23/01/2011 per

0


Al llarg d’aquesta setmana ens ha agradat molt rebre les vostres fotos piulades al twitter acompanyades pel hashtag #fotocatquim. Us animem a seguir fent la vostra aportació químicofotogràfica.

I entre les fotografies químiques que hem piulat escollim aquesta de l’Anna Casamitjana on ens mostra el resultat d’una esferificació inversa de iogurt duta a terme a l’aula, amb els seus estudiants de secundària. Mitjaçant una solució d’alginat sòdic podem aconseguir que un volum de iogurt hi esferifiqui gràcies a l’efecte d’aquest gelificant químic. Al iogurt, al contenir calci, no li cal l’addició de clorur de calci perquè l’esferifició tingui lloc. Al web de la Fundació Alícia podem trobar el procediment per a realitzar una esferificació a la cuina o al laboratori, així com moltes altres pràctiques de l’anomenada química molecular.

Química aplicada a la cuina contemporània a la 4a Foto Química de la Setmana.

Esferificació inversa de iogurt. Foto, Anna Casamitjana.

Podeu veure totes les fotos piulada durant la setmana acompanyades pel hashtag#fotocatquim. Gràcies per participar i ànims per a seguir-ho fent!