16a Foto Química de la Setmana

Posted on 17/04/2011 per

0


El passat dimecres 13 d’abril, a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona va tenir lloc la IV edició del Congrés de Docència en Química a Secundària i la V edició del [nano] Reacciona! 

El congrés va consistir en 3 ponències plenàries molt interessants (veure l’entrada que en vàrem fer al bloc per a consultar cadascuna de les presentacions) i, després del piscolabis, va tenir lloc el [nano] Reacciona! (el doble sentit de l’expressió és genial. Tant es pot entendre com les reaccions que tenen lloc a l’escala en la que acostumem a treballem els químics, com a l’expressió que volem fer arribar a l’estudiant de Secundària. Que reaccioni, per tal d’explotar el potencial químic que té a dins).

En aquesta ocasió, 3 estudiants de 2n curs de Batxillerat varen presentar el seu Treball de Recerca en format pòster. Els treballs químics presentats, d’alt nivell tots ells, són:

  • La fàbrica sintètica a Nylstar. Origen  i desenvolupament actual. Per Sílvia Mena (participant al 3r Jove Campus de Recerca de la UdG, 2010); estudiant de l’ INS Roca Grossa de Lloret de Mar.
  • L’amanitina: importància del plegament en oligopèptids. Per David Roura (participant al 3r Jove Campus de Recerca de la UdG, 2010); estudiant del Bell-lloc del Pla, Girona.
  • La Ciclosporina. Per David González; estudiant del Bell-lloc del Pla, Girona.
Per tant la Foto Química d’aquesta Setmana no podia ser cap altra que la d’aquests estudiants, potser futurs químics, i els seus pòsters presentats a la V edició del [nano] Reacciona!
Etiquetat: ,