Documental interessant sobre la història de la Química.

Posted on 18/04/2011 per

0


Gràcies al web -de visita diària obligada- laciudadatomica.blogspot.com, cabo de descobrir l’interessant documental 100 Greatest discoveries: Chemistry produït per The Science Chanel. Es tracta d’un dels episodis de la sèrie 100 Greatest discoveries dedicat a la química.

L’índex del documental és el següent:

  1. L’oxigen i els àtoms.
  2. Estructura atòmica i la Taula Periòdica dels Elements.
  3. Les substàncies químiques i l’electricitat.
  4. Compostos químics i radioactivitat.
  5. Plàstics i ful·lerens.

Ara que gaudim d’uns dies de festa, ens podem permetre seure davant de la pantalla durant els prop de 45 minuts que dura la gravació. Val la pena.

Al documental hi apareixen totes les forces vives de la química, des de Lavoisier, Gay-Lussac i Mendeléiev fins a Marie Curie, acaba amb els descobridors del ful·lerè (entre els quals hi ha Kroto, qui va ésser a la Universitat de Barcelona el passat mes de març).

Sense més preàmbuls us deixo amb el fantàstic documental 100 Greatest discoveries: Chemistry.

Aprofitem per recordar al científic Albert Einstein (1879-1955), qui a dia d’avui, fa exactament 56 anys, va traspassar. Sigui, per tant, aquest documental sobre la història de la química (on ell també hi jugà un paper clau -en l’àmbit de la química teòrica-) un homenatge al Premi Nobel de Física 1921 pel descobriment de l’efecte fotoelèctric.

Etiquetat: ,