Cafeïna i bacteris

Posted on 18/06/2011 per

0


La cafeïna és una molècula quotidiana per a molts. Aquesta es troba present de forma natural a més de 60 plantes diferents i està formada de carboni, hidrogen, nitrogen i oxigen. Segons una notícia de Muy interesante, tot i que la seva estructura molecular fa que resisteixi l’atac de la majoria dels bacteris, científics de la Universitat de Iowa han identificat quatre bacteris que viuen a la cafeïna i, a més, poden descomposar-la. Un microorganisme conegut com a Pseudomonas putida CBB5 és un d’ells, aconseguint descomposar la cafeïna fins a obtenir diòxid de carboni i amoníac.    

Les possibles aplicacions de les proteïnes d’aquest bacteri podrien ser, per exemple, obtenir components de fàrmacs per a tractar l’asma i combatre les arítmies cardíaques a partir de la cafeïna. Enllaçades a la mateixa pàgina, s’hi poden trobar petites explicacions sobre per què el cafè ens desvetlla, com es fa el cafè descafeïnat o cinc efectes saludables de beure cafè.     

Posted in: Alimentació