Química Màgica a la Festa de la Ciència 2011

Posted on 20/06/2011 per

0


El passat cap de setmana, l’equip de divulgació científica de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) de la Universitat de Girona, l’hem passat al Parc de la Ciutadella de Barcelona on, amb el nostre espectacle La Màgia de la Química i la Química de la Màgia, hem participat a la Festa de la Ciència 2011.

Juntament amb el matemag Fernando Blasco (matemàtic, professor de la Universidad Politécnica de Madrid), hem fet unes sessions on hem compaginat experiments espectaculars de química amb jocs de màgia. Hem trobat una molt bona sintonia entre la química recreativa i la màgia; fins i tot hem adaptat diversos jocs a la Taula Periòdica.

L’alquimista Pep Duran a l’espectacle La Màgia de la Química i la Química de la Màgia de dissabte.

El matemag Miquel Duran a l’espectacle La Màgia de la Química i la Química de la Màgia de dissabte.

El matemag Fernando Blasco a l’espectacle La Màgia de la Química i la Química de la Màgia de diumenge.

Jo mateix fent un experiment de química recreativa a l’espectacle La Màgia de la Química i la Química de la Màgia de dissabte.

A la Festa de la Ciència ens vàrem, trobar amb molts companys de divulgació científica, com Irene Lapuente -La Mandarina de Newton-, Josep Corominas, els companys del Creamat, Josep Tarrés o l’equip de Dani Jiménez. Precisament, en Dani va fer un experiment amb indicador universal, gel sec (per acidificar la solució) i addicions de  dissolució bàsica. En un tub d’assaig gegant aquest va ésser un experiment visualment molt bonic.

En Dani, la Paula i en Cristian al seu espectacle Abracadaigua.

Personalment em va agradar molt el projecte que l’equip d’en Dani Jiménez varen portar al Parc de la Ciutadella. Es tracta d’una Taula Periòdica gegant, on cada casella es troba en forma de caixa. La gràcia del projecte és que els visitants havien d’omplir cada casella amb objectes de la vida quotidiana que trobàvem a un bagul davant de la taula. Per exemple, vàrem trobar una llauna de Cola, una nina de plàstic o una caixa de llumins.

Esperem que la Festa de la Ciència 2011 hagi servit per crear noves vocacions científiques i per a fer conèixer a tota la població que enguany ens trobem a l’Any Internacional de la Química.

Membres de la C4D UdG i el company Fernando Blasco. Tots plegats vàrem desenvolupar les demostracions La Màgia de la Química i la Química de la Màgia a la Festa de la Ciència 2011.

Etiquetat: