Neix Xplorehealth

Posted on 29/06/2011 per

2


Xplorehealth es el primer portal europeu pensat per als professors i estudiants de secundària. És un projecte pensat per a la difusió de la ciencia on podem trobar desde videos divulgatius, jocs interactius i experiments virtuals. La idea és apropar el mon de la secundària i el batxillerat al mon de la recerca, ampliant l’oferta actual d’activitats presencials en el marc del Programa Recerca en Societat, que ofereix 120 activitats anuals dirigides a uns 6.000 joves, on aquests poden realitzar el seu treball de recerca de batxillerat en un ambient científic de primera línia. El Portal està finançat per la Comissió Europea, i compta també amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i la Fundació Amgen.

El proper dilluns 4 de juliol a les 12h l’Auditori del Parc Científic Barcelona es realitzarà l’acte inaugural on es contarà amb la presència del secretari general d’Universitats del Ministeri d’Educació Màrius Rubiralta; el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez; el director general del Parc Científic Barcelona, Fernando Albericio; el director de l’Àrea de Ciència i Medi Ambient de la Fundació “la Caixa”, Enric Banda; Jordi Martí, director general d’Amgen España, així com la directora tècnica de difusió de la ciència del Parc Científic Barcelona, Rosina Malagrida, que és alhora la directora del projecte.

Alguns vídeos del projecte Xplorehealth on es tracten temes d’actualitat en quimica médica. Es poden trobar tots al canal de youtube d’Xplorehealth.

Actualment 5 museus i 20 centres educatius de 5 països ja hi estan treballant en el marc d’una experiència pilot, que disposa de museus de prestigi internacional, com ara el Centre for Life de Newcastle o l’At Bristol, ambdós al Regne Unit, el Copernicus de Varsòvia, a Polònia, el Jardin des Sciences d’Estrasburg, a França, o el Domus de La Coruña.

El projecte es desenvolupa mitjançant un consorci europeu coordinat pel Parc Científic Barcelona, i integrat també pel Centre of the Cell, ubicat en el marc de la Universitat de Londres, així com de dues xarxes europees que coordinen les activitats presencials: l’European School Net, que engloba més de 30.000 escoles de més de 30 països, així com l’European Network of Science Centres and Museums (ECSITE) que engloba més de 400 institucions.

Per a realitzar la reserva prèvia a la presentació del portal cal dirigir-se a difusiociencia@pcb.ub.cat.