Gastronomia molecular

Posted on 03/08/2011 per

0


Pot ser que l’associació de les paraules gastronomia i molecular cridi l’atenció, ja que el segon terme fa referència a la química, i sol haver-hi la tendència de relacionar allò que és químic amb allò  “no natural”. Per tant, alguns podrien pensar que no ha de ser del tot saludable posar de costat aquests dos mots.

Què és, però, la gastronomia molecular? Khymos és una pàgina web sobre gastronomia molecular i la ciència de cuinar. Algunes de les definicions que s’adjunten en aquesta pàgina són:

  • The application of scientific principles to the understanding and improvement of domestic and gastronomic food preparation. (Peter Barham)
  • The art and science of choosing, preparing and eating good food. (Thorvald Pedersen)
  • The scientific study of deliciousness. (Harold McGee)
  • Combining the ‘know how’ of cooks with the ‘know why’ of scientists

Malgrat això, són molts els matisos que s’han anat afegint a la definició d’aquest concepte, i a Khymos hi ha un bon recull d’enllaços amb articles, opinions i actualitzacions. També s’hi presenten llibres sobre diferents temes de cuina i química, una llista de llocs i persones relacionats amb la gastronomia molecular, un bloc associat a la pàgina o un apartat d’àudio i vídeo. Un lloc amb moltes opcions on química i cuina són les protagonistes.

Posted in: Alimentació