2 nous elements a la Taula Periòdica. Entrevista a COMRàdio

Posted on 14/06/2011 per

1


Tots els apassionats de la química estem d’enhorabona, ja que el passat 1 de juny de 2011 va ésser publicat un article per la IUPAC en el qual informaven que 2 nous elements passaven a ésser acceptats per entrar a la Taula Periòdica amb tots els ets i uts (tal i com recordem que va passar el 2009 amb el Copernici). Es tracta dels elements amb nombre atòmic 114 i 116. Aquests elements encara mantenen els seus noms temporals ununquadi i ununhexi, fins que la comunitat de químics -sota l’aprovació final de la IUPAC- n’accepti uns de definitius (per ara, els descobridors -tal i com endevinarem, són russos- han proposat “flevori” pel 114 -en reconeixement al físic nuclear soviètic Georgy Flyorov- i “moscovi” pel 116 fent referència a la ciutat de Moscou).

Precisament aquesta tarda els companys i companyes del programa Extra Radi de ComRàdio m’han trucat per fer-me una entrevista telefònica sobre la incorporació d’aquests 2 nous elements a la Taula Periòdica, la qual ha estat emesa en directe.

http://comradioblocs.com/extraradi/2011/06/14/dos-nous-elements-quimics-a-la-taula-periodica/

M’ho he passat molt bé parlant de química amb l’Olga Vallejo i per a tots els oients. Aquí tenim la gravació de l’entrevista, d’uns 10 minutets, que ja han penjat al bloc de l’Extra Radi i m’ha enviat en Jordi Cortinas per mail. Moltes gràcies, companys, m’ho he passat molt bé i espero que tots plegats haguem agafat una mica més d’afició per aquesta ciència tant apassionant i que enguany celebrem el seu Any Internacional!

Etiquetat: ,
Posted in: Taula periòdica