Fumar treu la gana?

Posted on 11/06/2011 per

0


La nicotina suprimeix la gana, per això molts fumadors comencen a guanyar pes quan deixen de fumar. El mecanisme pel qual això es dóna ha estat descobert per un equip d’investigadors de la universitat nord-americana de Yale, segons un estudi publicat a la revista Science.

S’ha vist que la nicotina estimula un grup de neurones d’una regió del cervell anomenada hipotàlem, les quals comuniquen a l’organisme que ja ha menjat prou.

En un fragment extret de la notícia del 3cat24, es diu que “els científics van comprovar que un subtipus específic de receptor nicotínic, l’a3beta4, determina quant menja un individu, i que quan la nicotina s’uneix a aquest receptor s’activen les neurones de proopiomelanocortina (POMC), que tallen la gana i augmenten la despesa energètica.

Malgrat es diu que hi ha molts altres factors que influeixen en la gana, s’ha demostrat que a igual nombre de calories els no fumadors s’engreixen més quilos que els fumadors. Un estudi que pot servir per investigar en un futur tractaments a base de nicotina que ajudin a baixar pes, a deixar de fumar i a controlar els desordres metabòlics.

Posted in: Alimentació, Salut